Μήπως όταν ακούς βιταμίνη C σκέφτεσαι μόνο τροφές και συμπληρώματα διατροφής; Γνωρίζεις πως η συγκεκριμένη βιταμίνη αποτελεί τροφή και για το δέρμα σου και πολλές κρέμες προσώπου περιέχουν πλέον καθαρή βιταμίνη C ως δραστικό συστατικό;

Διάβασε το άρθρο μας και μάθε γιατί...

Η βιταμίνη C κατέχει περίοπτη θέση ανάμεσα στα συστατικά που θεωρούνται ελιξήρια της νεότητας και όχι άδικα. Χάρη στις μοναδικές ευεργετικές της ιδιότητες μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σου να αποκτήσει τη νεανική, "φρέσκια" όψη που τόσο πολύ αγαπάς.

Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες της βιταμίνης C σε σχέση με την επιδερμίδα σου;

1.       Η βιταμίνη C έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Γι' αυτό τον λόγο μπορεί να αντιμετωπίσει τις ελεύθερες ρίζες και τους ρύπους που καταστρέφουν την επιδερμίδα, ενώ ταυτόχρονα αναζωογονεί  τα κύτταρα. Αντιμετωπίζει επίσης αποτελεσματικά, κοκκινίλες και ατέλειες που συχνά εμφανίζει το δέρμα με τάση ακμής.

2.       Η συστηματική χρήση ορού ή κρέμας προσώπου με βιταμίνη C βοηθάει στην αντιμετώπιση των κηλίδων και των σκουρόχρωμων ατελειών καθώς ενισχύει την ομοιομορφία του δέρματος. Επειδή εξισορροπεί την παραγωγή μελανίνης, η επιδερμίδα είναι πιο λαμπερή και υγιής.

3.       Η βιταμίνη C διεγείρει τη σύνθεση κολλαγόνου. Σαν αποτέλεσμα, ενισχύεται η ελαστικότητα και η σφριγηλότητα του δέρματος και οι λεπτές ρυτίδες εξομαλύνονται.

Εάν επιθυμείς νεανική, ξεκούραστη όψη στην επιδερμίδα σου τότε πρέπει να εντάξεις στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς την βιταμίνη C. Ένας ορός προσώπου με βάση την ενεργό βιταμίνη C, τον οποίο θα εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου μετά τον καθημερινό βραδινό σου καθαρισμό θα δώσει ένα boost ανανέωσης στο δέρμα σου!

Εάν όμως έχεις συνηθίσει να χρησιμοποιείς την βιταμίνη C κατά την πρωινή σου φροντίδα, μην παραλείψεις την εφαρμογή του αντηλιακού σου!

Για επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές μην διστάζεις να επικοινωνήσεις μαζί μας!